Selasa, 3 Ogos 2010

PERKESO tarik saham di carlsberg

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.
Ya, dari lafaz pembuka pelbagai perkara boleh kita amati dan syukuri.Dia Maha Pemurah memberi rezeki kepada hambanya.Setiap nilai titik peluh yang datang dari sumber yang halal bakal menjana ekonomi islam.Dan bakal menjana generasi islam sempurna.

Maka Dia Maha penyayang, yang akan melindungi harta-harta dari kelembah kemaksiatan.
Dia Maha Penyayang, yang akan menghalakan hati-hati manusia yang semakin hanyut ternoda kelembah kemaksiatan dengan menarik kembali ke padaNya.

Begitulah perkembangan umat islam dan non-Muslim terkini di Malaysia.Penarikan kembali saham PERKESO pada syarikat carlsberg adalah satu-satu perkara dari berbilion-bilion sifat Pemurah dan PenyayangNya.

Alhamdulillah satu tidakan yang amat-amat terpuji.
Masakan tidak, wang caruman hasil titik peluh rayat Malaysia di samaratakan untuk dilaburkan baik dari orang islam dan non-Muslim.Wang yang dilaburkan bakal menjana pertumbuhan ekonomi dan generasi Islam akan datang telah dicemari dengan pelaburan haram.

Moga-moga syarikat-syarikat lain, owner orang islam terutamanya menarik juga saham-saham di syarikat-sayrikat haram.Duit halal pemangkin generasi sihat.And especially saham berjuta-juta di kasino terbesar di Malaysia yang nun di puncak gunung di Pahang.Moga-moga Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Moga satu persatu kempem PAS: Anti-zina,arak dan pergaulan bebas termasuk rasuah dan taknak Judi.. disambut baik oleh orang islam dan non-muslim.Amin.Al-Haqirah:Malaysiaku oh tanahairku...

Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...